River Åröy

I bland kommer det email som man bara älskar att läsa, detta är ett sådant. Nu ska man äntligen få blöta sin fluga i denna mytom spunna älv


Hei Thomas,
>
> En av våre kunder har måtte halvere sitt opphold i august og vi har dermed 3 dager ledige for 4 stenger. Dere kan sjekke inn kvelden før den 20 august, og sjekke ut etter frokost den 24 august.
>
> Hvis dette er av interesse så vær vennlig å gi meg en rak tilbakemelding!
>
> 4 stenger
> Hele elven for dere selv
> Egen fiskeguide
> Innkvartering i våre fiskehytter med hushjelp og egen kokk
> Alle måltider inkl
> Dere kan ha med egen drikke/alkohol

> Med vennlig hilsen/
> Best Regards
>
> Knut Munthe Olsen
> Årøy Gård - Årøyelven
> 6856 Sogndal

En hel elv for seg selv!
I 1840 kom de første britiske sportsfiskerne til Årøyelven for å nyte det spennende fiske i en meget spesiell og spektakulær elv.
Helt siden den gang har Årøyelven hatt et rykte på seg for å være en av de beste sportsfiske-elvene i verden.

Årøyelven har vært i Munthe-familiens ene-eie siden 1746. Dette er unikt i Norge. Og dermed kan du nyte å ha elva helt for deg selv. Begge sider, fra elvemunningen til toppen. Med sin usjenerte beliggenhet innerst i den korte Barsnesfjorden, en liten arm av Sognefjorden, er stedet omgitt av høye fjell og vakker natur. Dette er et sted som innbyr til fred og ro i en ellers travel hverdag.

Årøyelven er en storlakselv, hvor laksen har en svært høy snittvekt. Stammen kjennetegnes med sin korte og dype form - Årøylaksen er i likhet med elven; kort og krafig.

Kraftig vannføring spesielt i den øvre delen av elven, og fiske fra spektakulære brokonstruksjoner, gjør fiskeopplevelsene både utfordrende og nervepirrende selv med smålaks på flua.

Elvens lakseførende strekning på ca. 1500 m, kan naturlig inndeles i tre partier:
• Øvre del, ca. 900 m, med sterk strøm og spennende og gode fiskehøler. Fiske fra gressbanker og Årøylevens karakteriske og legandariske broer; The platform of Despair, som det så livlig ble beskrevet av Charles Ritz.
• Midtre del – ca. 300 m – er et strykområde med en foss. Ikke fiskbar.
• Nedre del, munningen/estuariet, ca. 300 m og påvirket av flo/fjære. Sammenlignet med elvens øvre del er dette er et relativt stille område, hvor du kan vade, fiske fra land eller broer.

Få andre elver enn Årøyelven kan skilte med laks over 30 kg. Og de store "bamsene" er her fortsatt, om enn ikke like store. Det tas hvert år laks på 15-25 kg i løpet av sesongen, eller under gjennomføringen av stamfisket om høsten.

Fiskeutleie inkluderer innlosjering i et eget hyttetun i naturskjønne omgivelser med utsikt til munning og fjord. Videre egen fiskeguide og alle måltider, hvor vi legger stor vekt på gode matopplevelser basert på våre fantastiske råvarer fra eget fylke.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter