SEFA AB/HSB Brf Alfa week 35

SEFA Byggnads AB Photo by Thomas Thore

Även fast vi har haft en riktigt jobbig start så går vi från klarhet till klarhet, maskinerna står redo och väntar på att få dundra igång.

Vi har en sakkunnig på berg för att stötta upp vår Geocunsult på den mycket trasiga slänten, nu är det viktigt att vi får fram en teknisk beskrivning på hur vi säkerställer denna bit av entreprenaden.

Medans Bergab är på plats så drar vår maskinist i berget med Tjärl kroken försiktigt med anvisning av Bergab, kan vi ha sådan tur att vi slipper att säkra berget ?. NEJ den turen hade vi inte, det visar sig att det knappt går att dra alls i berget... det lossnar bara mer och mer.

Det är bara till att sätta upp avspärrningrna igen och invänta svar, svaret måste fram denna vecka för vi har för avsikt att påbörja detta nästa vecka.

SEFA Byggnads AB Photo by Thomas Thore
SEFA Byggnads AB Photo by Thomas Thore

Mark har återfyllt efter sig på denna återfylld yta kommer SEFA Betong att ha sin etablering samt armerings station, fram tills det at första valvet är helt klart. SEFA Betong kommer att påbörja sin etablering i slutet på denna vecka. Känns så gott att vi äntligen ska komma i gång med lite betong arbeten. Men vi har en hel del viktiga beslut att fatta innan det är helt klarlagt hur grundläggningen ska se ut, att det skall pålas tror vi men vi vet inte riktigt i vilken omfattning innan vi har frilagt berget överallt. Vi har lite rensning samt sprängning kvar.

SEFA Byggnads AB Photo by Thomas Thore
SEFA Byggnads AB Photo by Thomas Thore