SEFA AB/HSB Brf:Alfa week 33

SEFA Byggnads AB Photo by Thomas Thore

Som ni ser på bilden som för övrigt är tagen från NCC.s ställning så har vi en del losshållning kvar att utföra. Men vi tuggar oss på framåt sakt amen säkert. Vi har en separat egenkontroll där vi mäter in NCC.s bygghiss efter varje sprängning för att säkerställa att det inte händer något med den. Nu efter att vi har sprängt ca. 50 % av berget så har vi haft ett par större avikelser så jag har kallat ut NCC.s ställnings företag NO Problems så vi har en besiktning av ställningen.

På denna besiktning visar det sig att det behöver byggas om en del, så det är bara attt köra på :-) säkerhet före allt annat. Igentligen väldigt enkelt.

SEFA Byggnads AB Photo by Thomas Thore
SEFA Byggnads AB Photo by Thomas Thore

Med tanke på den gammla sprängbotten vi har stött på så visar det sig att det påverkar våra släntningar på flera ställen runt på tomten.

Men just i detta fall som på bilden ovan, så har vi NCC.s ställning samt bygghiss så nära att det är riktigt farligt. Därför tar vi hit vår geoconsult som tittar på det och tar fram en teknisk beskrivning till på hur vi säkrar slänten, detta dels för min personals säkerhet samt för NCC.s personal.