Everyone must take responsibility no matter how it conduct its sport fishing for salmon

Nä nu kan jag inte låta bli, jag har skrivit om Bornholm på min sida men jag har uttryckligen skrivit att jag inte är emot Trolling men tävlings formen i sig då menar jag att dom 6 största ska vägas in.. det är inte okej. Nu är jag flugfiskare själv så jag förstår en del av era argument men vissa av er är helt ute och cyklar, tänker då på alla er som skriker på Facebook ang. Bornholm Trolling Masters.

 

Hur är det med tex. med det tidiga vår fisket i älvarna som många av er bedriver där man på den ena hemsidan efter den andra kan se bilder på hur man poserar med utlekta laxar (den som ni värnar om) borde man inte stå över detta ? är det verkligen okej att starta sitt laxfiske i tex Mörrum på premiären eller ännu tidigare uppe i Svängsta mm. Nu tror/vet jag att dessa inte slås ihjäl men är det rätt att ens fiska på dem i detta tillstånd ?

 

Är det verkligen okej att starta fisket så tidigt i tex Mörrum, hur många blanklaxar finns det där då ?. Det är ju samma som om dom Norska älvarna skulle öppna i mars/april månad ? Hade det varit okej ?


Nej en gemensam insatts oavsett hur man sportfiskar då tänker jag på regler som gör det bättre för laxen, som tex Johan Abelsson nämner på Facebook inför för nästa år, en kraftig bag limit skall införas oavsett hur man bedriver sitt Sportfiske.

 

 

Jag gick in på Mörrums hemsida och hämtade lite text och bild som ni ser nedan, är detta att värna om den så sköra lax stam som vi har ?, nej det är det inte enl. mig i alla fall.

 

Så istället för att slänga skit på varandra så tror jag att vi alla behöver samla oss och vara eniga om hur respektive sportfiske metod skall bedrivas för att värna om laxen.

 

Hur man organiserar detta är jag inte rätt man att ut tala mig om men jag kommer att ta ett samtal med Martin Falklind om detta.

Sveaskogs nya VD P-O Wedin fångade premiärlax 2012-03-30 05:04


Sveaskogs nya VD gästade Mörrums Kronolaxfiske för första gången. Han fångade en stor laxhona strax innan poolbyte i "fyran". Efter en spännande drillning landades fisken säkert och återutattes varsamt till sitt rätta element.

 

"hämtat från mörrums hemsida finns inga uppgifter om vem som har skrivit eller fotograferat"

 

Fiskar i detta tillstånd är det Sportfiske ? borde vi ens ges möjligheten att fånga dem ?

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter

Etikettmoln