NCC Construction bygger RPG vecka 46

NCC Construction Photo Thomas Thore

• Radiator börjar måndag vecka 46 på entresolet och under entresolet och linje A-D har redan tappat 1 ½ dag pga. man inte har koll på sin riskbedömning. Efter om detta så känns det som om detta är helt på banan och att vi förstår varandra.
• Goodtech arbetar under vecka 45 med att sätta stegar på entresol, ska vara klara i det närmsta. Måndag vecka 47 börjar man med linor och armaturer, kort o gott radiator ska ha 1 veckas försprång under entresolet innan armaturer påbörjas. Goodtech börjar prel. Med stegar i kontoret vecka 49-50. Här har vi sten koll på läget och detta känns tryggt.
• NVS börjar måndag vecka 47 i linje I, känns skönt att alla installatörer är på plats och att allt flyter i princip som det är tänkt.
• Fyrkantens Vent börjar måndag vecka 47 med att montera sina aerotemprar, synd att vi inte kan använda dessa omgående.
• SEAB startar måndag vecka 46 med chaufförs rummet, detta ska jag använda som kontor i slutet av bygget hade jag tänkt.
• Varje måndag så kör Robin lagbas möte inne på plats kontoret.
• Leverans av sten från Bender på fredag, Jag har blivit lovad alla intyg inför denna avlastning i god tid inför det att tåget kommer.
• Vägg element som står i vägen i sektion S3 som skulle varit borta i torsdags kommer att tas bort av ansvarig för dessa idag.
• Bifogar en etapp indelning på gjutningarna med datum så att ni ser tydligt vilka dagar ni kan köra in med era maskiner och var, tänk bara på att skydda kanten när ni kör upp på plattan.

NCC Construction Photo Thomas Thore

Det är alldeles för dåligt med riskbedömningar och hur man hanterar risker ute på arbetsplatsen, dom som inte har detta under kontroll kommer inte att få arbeta samma sak gäller kvalitets planer/egenkontroller.

Idag kommer vi att gå en skyddsrond, på denna kommer TTH själv att göra en riskbedömning och stoppa riskfyllda arbeten där man inte har beaktat dessa risker innan eller gjort en arbetsberedning, nu är det slut tramsat med detta. Konstigt att ingen riktigt förstår allvaret med detta och att det är för alla som vistas ute på bygget och deras säkerhet.

Ny leverans från Bender kommer på fredag vecka 46.
Det är nu bestämmt sedan i går att det kommer bli kompletterande sprängning, jag vill se sprängplaner och kontroll planer på detta innan arbetena på börjas, där Posten ska informeras samt hur man inte bara skyddar människor utan även fastigheter. Detta har verkligen högsta prioritet att det ska kännas tryggt.

I dag har jag fått höra att jag är en mycket otrevlig person, mycket möjligt för jag orkar inte med att tjata o tjata o tjat om sånt som ska vara klart innan ni kommer hit till arbetsplatsen vad det gäller riskbedömningar och arbetsberedningar, och när jag ifråga sätter säkerheten som faktiskt berör er/oss alla så vill inte jag höra att så har vi gjort alltid innan och det har alltid fungerat då.

Så är det inte, utan enl Arbetsmiljölagen om har man svarat ja på någon av dom första 13 frågorna av 18 enl. AFS 1999:3 så är det en arbetsberedning som SKA utföras och då kan man inte skriva där "att så har vi alltid gjort." det krävs en hel del arbete och eftertänksamhet från er sida innan ni kommer hit och bara kör på. Sagt det innan men säger det igen, alla vill komma hem efter dagens slut.

NCC Construction Photo Thomas Thore
Photo Thomas Thore Photo Thomas Thore

Alla utom SEAB, WICOTE, BBV, Llentab ska lämna in dessa omgående, vad det gäller Radiator så stannar ni efter mötet så går vi igenom eran, samma sak gäller Goodtech.

Jag kunde inte sitta med Goodtech i dag för deras pärm är inte på plats i dag, den är under arbete efter mina åsikter om hur jag vill ha den, Björn kommer med den senare i dag och nu ser den kanon ut.

Jag har gått igenom med Denny på Radiator och denna ser bra ut vad det gäller dess utformning, känns gott för båda parter.

NVS erkänner att hans egenkontroll är kass och ska se över den och att jag ska få den innan arbetsveckan nått sitt slut, TTH frågar var den är som NVS har arbetat efter hitills, svar vet inte var den är eller om den finns ens ?.

Jag har sett WICOTE.s egenkontroll, nu finns den på deras kontor, jag har sagt att den behöver inte komma till arbetsplatsen igen förrän den är komplett med Garantibevis DU instruktioner mm.

För att WICOTE ska kunna ställa ut ovanstående måste han veta vem som är fastighets ägare, fastighets beteckning och org. nummer. TTH ser till att det efterfrågade kommer fram.

Dom som vet med sig nu att dom inte har en godkänd egenkontroll/kvalites plan, kommer inte få fortsätta sina arbeten from. måndag vecka 47, detta är ett måste för att säkerställa dom krav som finns på oss.

NCC Construction Photo Thomas Thore
Photo Thomas Thore Photo Thomas Thore

Arbetsstyrka


Mark 15 stycken
Jerrys Spräng Tjänst 0 stycken
Belfuor Beuetty 2 stycken
Herkules 0 styck
Betong Bygg Västra 4 stycken
Llentab 9 stycken
Goodtech 2 stycken
NVS 1 stycken
NCC 4 stycken
WICOTE 0 stycken
SEAB 6 stycken
Radiator 4 stycken
Primekss 0 stycken, men dom arbetar i 3 skift.
Totalt 47 stycken.

NCC Construction Photo Thomas Thore
Photo Thomas Thore Photo Thomas Thore

Mark


I dag ska det vara klart med FJV schakten och avlopps schakten , enl. tidplan.


Denna vecka har HTE eller ska ha påbörjat utöver ovan.
• Terrasering inne i huset Lagerdelen, som snart ska gjutas.
• Fin terassering av S3, så att stensättningen kommer fram.
• Staket, runt fastighetens alla delar enl. ritning.
• Grindfundament ska gjutas på flertalet ställen.
• Asfalt Postens ytor, så att dom får sina parkeringar tillbaka.
• AG Norra vägen


Justering av järnväg på alla dessa lagda spår med start måndag vecka 47
SECU platta nummer 1 är klar, man börjar med SECU nummer 2 idag samt SECU nummer 3 på torsdag.

NCC Construction Photo Thomas Thore
NCC Construction Photo Thomas Thore NCC Construction Photo Thomas Thore

BBV


Enl. Anders är det okej att belasta Apparellen from med igår med 1,5 ton men inte mer förrän i morgon onsdag.

SECU 1 gjuts ca i slutet av vecka 46
SECU 2 gjuts ca i slutet av vecka 47
SECU 3 gjuts ca i slutet av vecka 47

NCC Construction Photo Thomas Thore

Llentab


I vecka 42 sade ni att ni missat att beställa fönster och att det var 4 veckors leverans tid det innebär att att dom ska komma denna vecka eller nästa ? Levereras vecka 48 enl. Kalle Llentab.
Då kommer montering att påbörjas omgående.


Hur lång byggtid har ni på Apparell taket ?, svar klara i mitten på vecka 47
Kan man lasta in under denna tid ?, svar endast i samråd med Jonny Llentab


Fogning av betong sockeln from. i morgon då HTE ska vara färdiga. ( HTE oponerar sig inte mot detta ).

Avsyning på resterande sedan förra synen, i detta fall invändigt i Lager delen finns inga synliga skador mer än att Llentab själva har orsakat spill ner på insidan av sina väggar under entresolet.
Detta kommer att torkas bort snarast.

NCC Construction Photo Thomas Thore

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln