Nikon

Välkommen till en kreativ eftermiddag
med tema fotografi och film


Prisutdelning av Nikon film Festival

Möt fotografen Pieter ten Hoopen, regissören Miko Lazic och vinnaren av Nikons filmfestival 2011 samt se den senaste komedin med Pierce Brosnan - Salvation Boulevard.

Plats:
Biograf Skandia, Drottninggatan 82

Datum:
3 november 2011

Tider: 14.30
Biografen öppnar. I lobbyn visar vi våra senaste produkter och vi bjuder även på biogodis och dryck.

15.00
Föreläsning och prisutdelning

16.20
Filmen Salvation Boulevard börjar

Registera och skriv ut dina biljetter HÄR!

PIETER TEN HOOPEN

Prisbelönad fotograf vars bilder synts i bland annat Time Magazine, Le Monde och Dagens Nyheter. Har ställt ut på Fotografiska samt gett ut tre egna böcker, och föreläser om fotografi världen över. Han visar ett urval av sina senaste bildprojekt. Pieter är även med i juryn för Nikons filmfestival och delar ut priset till vinnarna.

OM FILMEN SALVATION BOULEVARD:

Salvation Boulevard är en vass och stjärnspäckad komedi med Greg Kinnear, Jennifer Connelly, Marisa Tomei, Ed Harris och Pierce Brosnan som den egocentrerade pastorn Dan Day, som tvingas ta till ljusskygga metoder för att skydda sig och sin kyrka. Filmen är baserad på boken med samma titel av Larry Beinhart, som även skrev den hyllade Wag the Dog.

Tack till Noble Entertainment

Regissör: George Ratliff
Skådespelare: Greg Kinnear, Pierce Brosnan, Jennifer Connelly, Marisa Tomei
Skriven av: Douglas Stone, George Ratliff
Producent: Peter Fruchtman, Celine Rattray, Cathy Schulman
Tid: 96 min


OM FILMEN KYLAN

Miko Lazic som regisserat ett tiotal kortfilmer samt två långfilmer skrev för ca 2 år sedan ett manus till en barnfilm, KYLAN som han inte riktigt visste hur han skulle genomföra rent tekniskt. Efter en hel del research insåg han att verktygen som krävdes för att realisera projektet så som datorgenererade miljöer och 3D animationer inte var tillgängliga för spelfilm. Inte nog med att det är för dyrt och därför nästan bara används inom reklamfilm så är kunskapsnivån av den här produktionstypen inom spelfilmsvärlden väldigt låg.

Miko Lazic kommer att visa den ofärdiga kortfilmen Kylan som ett work in progress för att illustrera hur han och hans team gått till väga för att skapa en hybrid värld med hjälp av datorgenererade bilder och live bilder. Barnen som spelar i Kylan är filmade mot green screen med en Nikon D7000 och sedan så har man frilagt, bearbetat allt digitalt och kombinerat live bilderna med datorgenererade bakgrunder och 3D animerade djur.

OM NIKON FILM FESTIVAL

Den 3 november utser vi för andra året i rad den lyckliga vinnaren
som i år vinner 80 000 kr.

I september 2010 inleddes ett samarbete med Nikon och Stockholm International Film Festival. I samband med det lanserades Nikon Film Festival - en interaktiv kortfilmstävling med tema I AM TOMORROW. Filmskapare och fotografer från hela Sverige uppmanas att se in i framtiden och använda sina kreativa krafter.

Comment On News

Arcive

Last Comment

Last News

Etikettmoln