Nikon V1

In January I wrote about a Nikon rumor, now also has this rumor been true. Waiting with excitement at the rumor about Nikon D4.


Nikon 1: Ett snabbt, intelligent och portabelt kamerasystem. Med ett dedikerat utbud av kompakta, utbytbara 1 NIKKOR-objektiv och systemtillbehör. Skapad för att låta dig föreviga världen omkring dig med en helt ny hastighet, enkelhet och upplevelse.
Ljusstark elektronisk sökare med 1 440 000 punkter: fiffigt integrerad i kamerans kompakta hus. Ger tydlig och stabil vy samt 100 % sökartäckning för skarpa och stadiga bilder även i starkt solsken. Kameran känner automatiskt av när du använder sökaren och stänger då av LCD-monitorn.
CMOS-bildsensor i CX-format: Systemet erbjuder en perfekt balans mellan systemstorlek, hastighet, ljuskänslighet, upplösning och skärpedjup. Högklassig färgåtergivning, 100-6 400 (utökat) ISO-omfång, RAW-fotografering och 10,1 megapixlars upplösning. Innehåller ett dammreduceringssystem för helt rena bilder.
Bildhanteringssystemet EXPEED 3: utformat för att leverera oöverträffade hastigheter och bästa resultat i alla lägen. Denna nyutvecklade bildbearbetningsmotor är utrustad med två processorer som arbetar parallellt och oberoende av varandra.Erbjuder överlägsen brusreducering och möjliggör kamerans banbrytande fotograferingslägen.
Nyskapande AF-system: systemet växlar snabbt mellan fassökande autofokus med 73 punkter och kontrastdetekterande autofokus med 135 punkter för skarpa filmer och stillbilder i alla situationer. Fassökande autofokus finns även tillgängligt vid filminspelning, vilket ger dig skarpa actionbilder med fokus varje gång.
Blixtsnabb serietagning: behåller fokus på motiven medan du fångar det som händer. Låter dig fånga bilder med full upplösning med en hastighet av 60 bps.*1
Rörligt foto: gör stillbilderna levande med ett klick. Utnyttjar kamerans bearbetningshastighet för att spela in en filmsekvens i slow motion och ta en stillbild samtidigt. Så snart du tagit bilden kombineras de två så att en "levande bild" skapas och fångar ögonblicket på ett sätt som aldrig gjorts tidigare.
Smart fotoväljare: tar alltid de bästa bilderna. Utnyttjar avancerad fototeknik och för att ta 20 bilder med hög upplösning före och efter att du tryckt av slutaren. Du kan sedan välja mellan de fem "bästa" sparade bilderna. Bilderna rekommenderas baserat på ansiktsuttryck, komposition och fokus.
Avancerad inspelning av HD-film: ta högupplösta bilder*2 medan du filmar eller filma i extrem slow motion. Du kan spela in filmer i full HD-kvalitet med 60 eller 30 bps och den fassdetekterande autofokusen, som fokuserar snabbt på rörliga motiv, är tillgänglig även vid filminspelning. Erbjuder bildhastigheterna 60i, 60p och 30p.
Skaffa total kontroll: med exponeringslägena (P/S/A/M) och åtkomst till viktiga bländar- och slutarinställningar som tillfredsställer även den erfarne fotografen. Med en rad olika Picture Control som låter dig ange stil och känsla för dina stillbilder eller filmer innan du fotograferar eller filmar.
Smart design: med ett rejält men ändå lätt kamerahus som finns i både svart och vitt, med förstärkta delar av magnesiumlegering. Kompakt och portabel med en 7,5 cm (3 tum) stor LCD-monitor med 920 000 punkter samt bred betraktningsvinkel och skyddsglas.
Utbytbara 1 NIKKOR-objektiv: I 1 NIKKOR-familjen av objektiv finns ett objektiv för snart sagt alla typer av motiv, de är optimerade för filminspelning och har en kompakt design som gör dem lätta att bära med sig.
Bajonettadapter FT1: fästs på kamerans 1-fattning så att du kan använda vilket NIKKOR-objektiv du vill. Om du använder AF-S och AF-I NIKKOR-objektiv kan du fortfarande utnyttja det fantastiska autofokussystemet*3 från Nikon 1.
Blixtsko för tillbehör: utökar dina fotograferingsalternativ ytterligare. Den kompakta Speedlight-blixten SB-N5 kan vinklas vertikalt eller horisontellt för att skapa indirekt blixteffekt via tak eller väggar. Den lilla GPS-enheten GP-N100 är bra för att märka bilderna med rätt position.
Nikon 1 Short Movie Creator: skapar automatiskt kortfilmer från dina stillbilder och filmklipp. Mycket enkel att använda och behåller kvalitén i varje bild eller filmsekvens som du skapar. Filmer kan vara upp till 30 minuter långa och du har en rad olika stilar att välja mellan.

Etiketter: nikon foto photo nikkor

Comment On News

  • Thomas Thore • 21 oktober 2011 15:16:35
    Hej Hans.

    Jag tror att detta kommer bli ett häftigt komplement, speciellt när man kan kombinera med sina andra Nikon objektiv.

    Samt att det inte alltid e kul eller läge att släpa fram sin D3S
  • Hans • 21 oktober 2011 12:55:49
    Kompakt och smidigt ser det ju ut att bli...... läckert

Arcive

Last Comment

Last News

Etikettmoln