Bolstad river is cruel

Will be blogging a bit sporadic this week, there's an article about the week after I got home instead

Inside the long tunnel from Leardal

Photo Thomas Thore

Har varit en helt fantastisk vecka hitills, det kvarstår forfarande många dagar.... och tur är det för jag vill inte åka hem, omgivningarna är helt oslagbara svårt att finna ord på hur grymt det är här. Jag har varit här förrut och visste redan innan jag åkte igen att det skulle ta tid att komma fram med tanke på mitt foto intresse. Tänk er själva att komma ner från Hemsedal ner igenom Leardals dalgång och åka brevid en av dom forna stora laxälvarna i världen. Enorma bergsmassiv på varje sida av er, vatten som forsar ner från dessa höga berg. Ja det blir många stop hela tiden, när man nästan är helt nere i Leardal där man normalt tar färjan över fjorden för att komma till Aa elva så svänger man av in i en tunnel som är 2,5 mil mot Voss, efter denna tunnel så är det ca 8-10 stycken till innan man kommer fram till Voss. Där emellan passerar man Flåm en rikktigt liten fin lax älv som rinner rätt ut i havet och dess höga berg, efter det kommer man till GUDvangen och till Naeroy River där jag har premiär veckan nästa år, man åker hela vägen från havet ända tills det är stopp vid ett jätte vatten fall, det är en grym älv med helt kristall klart vatten och alldeles för stor fisk ;-)

Gudvangen är klassad som en av dom 10 vackraste fjordarna i världen av National Geographic.... så ni kan ju förstå att det tar lång tid att komma fram med allt detta att titta på samt alla vatten fall. Vid Stalheimskleiva finns en av de brantaste vägarna i Europa och som kantas av enorma vatten fall på långt över 150 meter.

Utav olika anledningar som jag inte kan gå in på här så kommer jag tills vidare bara skriva att detta är en helt fantastisk älv som man i första hand fiskar havsöring i, men jag är helt övertygad om att det enorma arbete alla invoverade har lagt ner på att rädda Vosso laksen kommer att lyckas.

Lose a nice fish at Marre pool

Check there is a big fish dad

Photo Hampus Thore

The beginning at the fight

Photo Hampus Thore

Fighting a good fish

Photo Hampus Thore

The Bridge to Bolstadöyri

Photo Thomas Thore

Bridge Pool

Photo Thomas Thore

Comment On News

Arcive

Last Comment

Last News

Etikettmoln