River Dee day 5 at Lower Dess

River Dee 0430 on Friday morning

River Dee Photo Thomas Thore

Sista dagen med fiske för mig i River Dee för denna gång, planet går 0610 i morgon bitti så det är inget fiske på morgonen innan avresa så som det brukar vara. Känner mig extremt laddad när jag går upp 0400 för att köra ett morgon pass på ett par timmar, Johnnes Flamingo Khars går upp samma tid som mig och han vill gärna ta Pittslugg på morgonen och det får han gärna om han vill.


Så då återstår Jock Rae och Mill Pool för mig, med gårdagens lyckade fiske så har jag stort självförtroende när jag börjar mitt fiske med dessa xs small hardcoreflies, fisket startas i Mill Pool längs upp på toppen med kast på ca 3-4 meter utanför topp öglan ( bara tafsen ute ) det var här jag tappade 2 fiskar igår men i dag händer det inte ett skit.


Men precis som hela veckan så är det extremt mycket fisk i Mill, kan se att det är en del ny fisk som kommer nu på morgonen.


Kommer mig ner strax ovanför Elefant stenen här är ett extremt giftigt parti som alltid höjer pulsen på mig, det är här det skall hända om det händer ;-).....


Yiiiieehaaa även denna gång börjar detta fantastiska pirrande fortplanta sig från flugan genom tafsen, fluglinan och upp i spöt.... FAN det är ett helvete att hålla sig lugn ( men jag lyckas ) slingan släpps och jag höjer spöt... FAST FISK igen ;-)...


Då kommer Johannes tillbaka från Pittslugg och säga vad man vill om han men fotograf är han inte men det blir ett par bilder i alla fall, en fin springer på ca 9-10 lbs.


Känns inte som om man kan få ett bättre avslut på sitt vår fiske i Dee, nu kan jag ägna dagen åt whiskey och packning för att avsluta med ett kvälls pass.

Yiiiieeeeehaaa Salmon on again

Men men innan detta skall göras så går John ut efter mig för att ta sig ner genom Mill han också, och tro det eller ej men ( skit samma vad ni tror för det finns bilder på detta också ;-) ) på exakt samma heta ställe så drar han på en kanon springer han också, vilket fantastiskt morgon pass i denna helt gudomliga älv och dessa helt grymma omgivningar, ja jag vet inte vad som slår detta denna tid på året.Tough journey down the River

A nice salmon which has been a week in the River

Kort efter det att vi sitter i gräset på älvkanten och bara njuter så kommer det en fiskare på andra sidan för att fiska Mill Pool på Carlogie.s sida, detta finns det inga bilder på tyvärr men på exakt samma plats igen fast från motsatt sida så landas det ännu en springers ;-).


Nu är det frukost sedan är det sova som gäller ute på gräset ett par timmar, hinner inte mer än somna så kommer regnet, så det är bara till att flytta in i sängen.

Salmon has just taken the fly

Photo Thomas Thore

fish fight at full speed

Photo Thomas Thore

Damn it was hard to get hold of you

Photo Thomas Thore

A very happy fly fisherman from river dee

Photo Thomas Thore

Hinner inte mer än somna till igen så kommer nästa avbrott i min skönhets sömn detta i form av MARK PATERSON vår gamla ghillie och vän.


Fan va kul att han kom vi missade varandra förra året, men håller veckovis kontakt via nätet, men alltid roligare live.


Han arbetar numera åt statens fiskebiologi avdelning och har River Dee som sitt arbets område, snacka om att ha det så bra man kan ha det ;-), och inte nog med det.

Mark drinking a beer

Photo Thomas Thore

Jag har ju nämnt tidigare i min blogg att han kanske kommer att dra igång en fiske skola samt Casting skola vid River Dee med Guideline som sponsor och detta är nu helt klart och kommer att starta under denna säsong, på en sträcka strax ovanför Aboyne Bridge.


Får samtidigt höra hans story från Australien och hur det gick när han skar upp hela underarmen på en fiske tur, Yngve och jag skrattade så vi höll på att ramla ner på golvet ( Mark är verkligen en frisk fläkt och kul som få ).


Mark kommer att hjälpa oss att förhoppnings vis komma åt en bra sträcka eller två till nästa år fast tidigare på säsongen, Yngve och jag har för avsikt att sätta ihop ett bra paket till en begränsad grupp tills nästa säsong, återkommer med detta när det har landat helt.

Yngve Landro and Mark Paterson

Photo Thomas Thore

Comment on posts

Last Post

Last Comment

Archive

Links

Tags