River Dee day 4 at Lower Dess

Igår när jag åkte upp till Huntly and Arms Hotel i Aboyne så var klockan ca 1100, tanken var att jag skulle sätta mig och arbeta en liten stund.

Men det visade sig att puben redan var öppen och en hel del folk på plats. Så jag blev sittandes där ett bra tag innan datorn ens öppnades, till slut flyttade jag in i hotell delen av byggnaden, där det blev ytterligare en öl eller vad det två ?.

Jobbade undan lite nnc mail innan det blev lite bloggande på Hardcoreflyfishing, idag har jag haft besök a min tyska vän Mattias som fiskar på Aboyne Castle, Birkhall och Abergildie dom har haft ganska bra fiske trots det låga vattnet.

Dom har fått 2 stycken var han och hans vän Holger, dom fiskar med extremt små flugor storlek 14-16.

Hade även besök av Jesper Holm Nielsen från Danmark som fiskar nere på Blackhall, dom har haft det trögt precis som oss men har lyckats lura ett par på riktigt stora bombers, i höstas så landade Jesper en 40 lbs lax på Lower Dess uppe i Pitslugg, han visade bilder på denna stora fantastiska höst hane.

Tanken var att efter det att jag arbetat här skulle åkt på en liten tur upp över dalen men så blev det inte för när jag kom utanför dörren på hotellet möttes jag a REGN.... JIIIHHHEEEHA !!!

Photo Thomas Thore

Rätt hem till huset och fram med bindgrejorna för att binda några xs hardcoreflies, knåpade ihop 6-7 stycken som skulle prövas omgående, knöt om tafsen med 0.26 i spetsen och på med denna extremt lilla fluga, vingen är endast 1 cm lång.

Photo John Eric Thore

Började längst upp i Mill 20 meter ner i denna pool ligger en stor sten mitt i älven, framför denna sten klev den första fisken på som jag tyvärr tappade efter 30 sekunder.


Kollade över flugan och tafsen innan jag fortsatte min resa ner genom poolen, men hann endast fiska ca 25 meter innan jag känner att det börjar små dra i flugan efter ett tag blir det tyngre så jag släpper slingan och höjer spöt.... FAST FISK (detta filmas med GOPRO).

Good Springer from Lower Dess 9 lbs

Photo John Eric Thore

Yngve fiskar sig igenom Mill Pool utan att känna något, kort efter det att Yngve kommit på land så tar jag mig en tur igen, hinner inte mer än starta fisket längst upp i poolen förrän jag står och drillar igen ;-), men även denna släpper.

Now, suddenly, all tying flies

Photo Thomas Thore

Fortsätter ner mot Jettis men jag hinner inte komma ner till gränsen förrän det är dags att släppa slingan igen, jisses denna lax är det fart på innan jag knappt hinner fatta att jag har fisk på igen så har den dragit i väg med 20-30 meter backing.

Hardcore(flyfishing) fight

Photo John Eric Thore

Får ta mig i land för att följa fisken ner i Jettis, efter en ganska tuff drillning så kommer det in en fantastisk springers på ca 14 lbs.

Nästa vända ner genom poolen så har jag en dragning så detta var en helt fantastisk kväll i River Dee och Lower Dess.


Och allt detta på denna 1 cm fluga helt fantastiskt, helt sjukt hur dom kan se denna lilla skapelse framför allt med tanke på att detta hände i skymningen och nästan fullständigt mörker.


Väl inne i huset så firas detta med att sätta mig vid bindstädet och en stor DEE DRAM i glaset brevid mig.

 

Hard, tough fight in the dark

Photo John Eric Thore

Yngve helps me unleashed the flie

Photo John Eric Thore

Fantastic Springer from river dee

Photo John Eric Thore

Comment on posts

Last Post

Last Comment

Archive

Links

Tags