River Dee day 3 at Lower Dess

Our ghillie explaining carefully what comes under these difficult conditions

Eion Smith Photo Thomas Thore

I dag kommer det tilltänkta köpare till Lower Dess Estate inflygda från bla. London för att titta. Får verkligen hoppas att detta inte påverkar fisket framöver för oss enl, vår ghillie så är det inte säkert att dom som kommer har för avsikt att driva fisket vidare, så tiden får väl utvisa hur det blir och beroende på vem det är som köper det.

 

Morgonens fiske gav inget mer än ett par känningar, känns riktigt trögt just nu och vattnet sjunker stadigt hela tiden, tog även en tur upp till Red Brai men inget där heller.

 

Dagarna tillbringas i gräset nere vid älven med en god Dee Dram eller två ;-). I dag var det Yngve som stod för lunchen och precis när vi slog oss ned ute vid bordet anlände de första spekulanterna på Lower Dess. Yngve serverade både dem och oss kaffe och whiskey.

Photo Thomas Thore

Jag lade hela kvälls passet längst ner på Lower Dess på en pool som heter Jock Rae inte så mycket som en dragning ens fiskade med allt från dubbel krok storlek 12 till Sunray 10-12 cm samt bomber.


Ända reaktionen var att när jag fiskade Sunrayen så blev det oroligt som bara fan i poolen runt flugan, men det var också allt.

Lower Dess House in the middle of the night, taken from the mill pool

Lower Dess by night Photo Thomas Thore

Resten av kvällen gick till fotografering med stativet och långa slutar tider, blev en del riktigt coola bilder.

Pappa fick en 10 lbs uppe på Abergildie i dag så nu är han rejält fast i lax träsket IGEN. Väl inkommen i huset igen så sitter där en glad norrman i soffan med whiskey i ena handen och en öl i den andra ;-) gissa vem detta kan vara ? yes..... Yngve Landro.

Johannes har lagt hela kvällen uppe i Pitslugg tyvärr ingen fisk men 5 rejäla dragningar, så helt hopplöst är det inte.

Väderleks rapporten visar på omslag i vädret tills i morgon då det skall bli molnigt och gråväder, förhoppnings vis kommer detta omslag göra att det blir lite mer aktivitet på fisken.

I morgon kommer ett par tyska vänner till mig på besök Mattias och Holger dom fiskar sedan 20 år tillbaka på Aboyne Castle fast i år har dom även fiske på Birkhall samt Abergildie, ska bli spännande att höra hur det går för dem.

Johannes and Yngve Photo Thomas Thore

Comment on posts

Last Post

Last Comment

Archive

Links

Tags