River Dee day 2 at Lower Dess

Fantastic morning at lower dess in mill pool

Mill Pool Photo Thomas Thore

Morgonen började med en tur ner genom Mill Pool, det blev 2 dragningar på denna tur genom poolen. Det är så extremt mycket fisk i älven och framförallt i Mill Pool, fisken samlas just nu i dessa lite djupare pooler nu när vattenståndet är så fantastiskt lågt, ägaren till Lower Dess berättade för oss tidigare i dag att älven inte har varit så här låg i maj månad på 40 år.

Solen skiner på klarblå himmel från morgon till kväll och enl. väderleks rapporten skall den göra det hela denna vecka ut. Men skam den som ger sig, dagtid fiskar vi bara sporadiskt, men vi blir väldigt aktiva fram på kvällen, Yngve tappar en fin fisk i Mill nu på kvällen själv har jag fiske uppe på bomber men den vill inte fastna , jag fortsätter min färd ner över älven för att vid 2200 tiden komma ner till Hollies.

Nu är det rejält mörkt ute så nu åker det på en Sunray på ca. 8 cm, den hinner inte leta sig många meter ner över älven förrän den blir tuggad på, men inget händer. Nytt kast samma ställe samma längd YIIIHAAA fast fisk, en fantastisk springer på ca 10 lbs som efter en kort drillning får sin frihet åter.

Min pappa John-Eric fiskar på Bolmorals sträckor längre upp i älven och han har tappat fisk idag, så helt omöjligt är det inte trots de förutsättningar vi har. I morgon kommer det flera tilltänkta köpare till Lower Dess, så vi har blivit till frågade om vi vill vara behjälpliga med att svara på eventuella frågor ang. fisket.

VIP guests Ken Reid and Eion Smith

Photo Thomas Thore

Min vän Ken Reid kommer på besök varje dag, alltid kul att träffa han samt få dags färsk information om resten av älven.


Det är ett helt fantastiskt arbete som dom gör med River Dee, vi har så mycket att lära av dessa killar och tjejer hemma i Sverige och Norge ja jisses va vi är akterseglade på detta plan.

Yngve have made himself beautiful for the evening

Yngve Landro Photo Thomas Thore

Comment on posts

Last Post

Last Comment

Archive

Links

Tags