Mikael Frodin fish Morrums premiere 2011

Foto: Lena Ehring Foto: Lena Ehring

Starskottet har gått …

KARLSHAMNi dag 07:00 | Uppdaterad i går 22:59

Prick klockan nio small det från kanonen.
Den 71:a sportfiskesäsongen i Mörrumsån är nu igång.

Bara två minuter efter startskottet landades säsongens första öring av Mikael Frödin, som dock valde att släppa tillbaka den.
– Jag tycker fisken ska vara i vattnet, inte i min frys.
200 förväntansfulla sportfiskare från åtta länder hade placerat sig i och längs den 15 kilometer långa fiskesträckan. Vid åkanten följde hundratals ortsbor skeendet.
En avstämning vid 15-tiden – med två timmar kvar att fiska – visade ett bättre resultat än Kronolaxfiskets platschef Percy Assarsson vågat tro på.
– 90 stycken hittills – det kan nog bli uppåt 150 innan dagen är slut.
Trots att det bara är hälften så mycket som i fjol är Assarsson fullständigt nöjd.
– Med tanke på den dåliga uppgången i höstas är det här positivt.

 

Comment on news

 • Tommy Andersson • 28 mars 2011 23:03:51
  Ja dä klart att det är mycke folk när allt handlar om pengar snart kommer dä väll att bli dom som har störst plånbok å mest pengar som kan fiska i mörumsån. Å dä klart att som vattnet piskas varje da med drag och fugor så är ju ån nästan sönderfiskad varför inte in föra fredningsdagar då ån får va fri från fiskare 2 dagar i veckan så får ån litte lungn å ro. Vore nog mycke bra både för fisken å fiskarna. För egen del var det många årsen som jag var där å fiska men redan då var dt som å fiska I ULARED LIKA MYCKE FOLK.
 • Tomas Persson • 27 mars 2011 11:18:05
  jag har tagit ett beslut att inte plasera fisk i min frys.Fisken behövs i älvarna
  MVH Tomas Piteå
 • Thomas THore • 27 mars 2011 09:57:48
  Hej Mikhael.
  Jag håller med dig, själv slutade jag 1994 med att på domänverkets vatten, orkar helt enkelt inte med att sitta i kö för att komma ut i vattnet. Det är folk överallt och sönder trampad natur efter dessa stora mängder med fiskare man tar in dag efter dag. Dessutom så blir det mindre och mindre fisk i ån.
 • mikhael jansson • 27 mars 2011 01:22:37
  Kul att läsa att dom trycker in 200 personer på 15km samtidigt som dom klagar och nästan terroriserar en/den siste nätfiskaren som sätter nät i bukten utanför mörrum. Undrar vart det blir tatt mest fisk. Tragiskt slutade fiska i mörrum för många år sedan. Alldeles för mycket folk redan då..

Nyhetsarkiv

Last Comment

Etikettmoln