Whiskyserie ska radda laxfiskeparadis

At last year's spring fishing in the River Dee as Micke got such abottle of Ken Reid, who he was so proud and stuck-on.

But say the happiness that lasts forever, a night after fishing it was empty of Whiskey

in the house. Then there was only one sulotion, OPEN  Micke's bottle before he sees it.Said and done I Heaggman and Mats opened his bottle, It was not popular at all but after a couple of very good Whiskey,  was everyone's mood on the top.

The day following it was only to drive to town and buy a new one,this bottle is still not open.
I tried last fall but it was well hidden during my stay
De skotska älvarna Dee, Tay, Spey och Tweed, ofta omnämnda som "The Big Four", anses av många vara den heliga Graal för laxfiskeentusiaster världen över.

Dock har laxens existens hotats i älvarna under senare år då de grott igen på flera ställen. Nu har ett av Skottlands många whiskydestillerier bestämt sig för att vara med att bevars och förbättra Skottlands floder. Detta innebär att stiftelsen bakom "The Big Four" fått en partner som hjälper dem att skydda sina unika vattenvägar.

Det är The Dalmore som ligger bakom insamlingen till förmån för älvarna. Dess masterblender Richard Paterson har skapat fyra skräddarsydda whisky's som ska reflektera de olika älvarnas karaktär, charm och personlighet. Flaskorna kostar cirka 450 kronor per 70-centilitersflaska och av dessa går en tiondel till den älv flaskan är dedicerad till. 

Redan förra året gjorde The Dalmore ett försök, då till förmån till älven Dee. "Dee DRAM" sålde slut på endast nio veckor och drog in över 600.000 kronor till att öppna upp älvens lekområden för laxar. Dessa hade då grott igen i över hundra år. 

Whiskyn i den nya serien "The Dalmore Rivers Collection" har mognat individuellt i fat av amerikansk vitek samt i olorosofat från Gonzalez Byass Bodega i Spanien. Unika aromer i de fyra whiskysorterna påstås vara mandarin, päron och jasmin. 

Även kryddiga toner av crème brûlée, ingefära, kanel, kola, choklad och marsipan återfinns i de gyllene dryckerna enligt Richard Paterson.

John Beard som är VD för Whyte & Mackay som äger Dalmore, säger att projektet är ett fantastiskt sätt att både njuta av den perfekta drycken efter fisket samtidigt som det hjälper till att skydda de älvar som gett sportfiskare ett fantastiskt nöje i århundraden.

Etiketter: whiskey

Nyhetsarkiv

Etikettmoln