Två svenska fotografer kammade hem pris i Metro Photo Challenge

Foto Ola Harström
Foto Ricki Lindberg Foto Ricki Lindberg

 Foto: Ricki Lindberg.

Bland över 150.000 inskickade bilder i tre kategorier står nu tre globala fotografer som vinnare av årets Metro Photo Challenge. Två av dem är från Sverige, 24-åriga Ricki Lindberg och 19-åriga Ola Harström.

Juryn valde ut bilder i tre kategorier; Emotions, Everyday travel och Favourite spot. De tre utvalda fotograferna vinner nu varsin resa för två personer till någon av de 100 städer där Metro publiceras.

19-åriga Ola Harström från Stockholm plockade hem kategorin "Favourite spot" med sin Åre-bild. Bilden är ett självporträtt fotograferat med självutlösare och stativ under en stjärnklar kväll. "Ett fantastiskt självporträtt" säger Urban Brådhe i juryn. "En rolig och drömsk bild som skulle kunna vara en poster för en Disney-film", tycker modefotografen Nigel Barker.

I kategorin "Emotions" var det 24-åriga Ricki Lindberg från Filipstad som föll juryn i smaken. Vinnarbilden på den unga pojkenvar ett beställningsjobb från pojkens föräldrar, som ville ha ett porträtt som inte var så glatt. "Det ultimata svartvita porträttet", säger Urban Brådhe. "En bild som sammanfattar ett tidlöst porträtt på flera sätt", menar Nigel Barker.

30-åriga Gabriella Bíró från Ungern plockade hem segern i kategorin "Everyday travel" under en tågresa med sin son. "Bilden fångar barnets fascination av något som de flesta av oss knappt lägger märke till i vardagens resor", säger Magnus Cramer.

Juryn för 2010-års upplaga av Metro Photo Challenge bestod av Urban Brådhe, Nigel Barker, Jake Cunningham och Magnus Cramer. 

Etiketter: foto

Nyhetsarkiv

Etikettmoln